Site icon Yeşil Aşkı

Çevre Görevlisi Vize Eğitimi

Çevre Görevlisi Vize Eğitimi

Çevre Görevlisi Vize Eğitimi

21 Kasım 2013 tarihinde yayımlanan ve 1 Ocak 2014 tarihinde yürürlüğe giren “Çevre Görevlisi, Çevre Yönetim Birimi ve Çevre Danışmanlık Firmaları Hakkında Yönetmeliğin” Eğitim başlıklı 17. Maddesinde “Bakanlık, belge sahibi çevre görevlilerine yılda en az bir kez eğitim verir veya verdirir. Çevre görevlileri vize dönemi içinde en az bir kere bu eğitime katılmak zorundadır. Eğitim ile ilgili usul ve esaslar Bakanlıkça belirlenir.” hükmü yer almaktadır.

 

Bu kapsamda 31 Aralık 2018 tarihine kadar belge geçerlik süresi bulunan Çevre Görevlilerine yönelik Çevre Görelisi Vize Yenileme Eğitimi düzenlenecektir. Açılan bu eğitim; 2010, 2011 ve 2012 tarihlerinde çevre görevlisi belgesi almış olanlar için son vize yenileme eğitimi olacaktır. İzin lisans sistemi üzerinde (Çevre Görevlisi vize yenileme başvurusu yapmadığından belgesi geçersiz sayılanlar) belgesi iptal edilmiş olanlar bu eğitime katılabileceklerdir.

 

Çevre Görevlisi Vize Yenileme Eğitimi başvuruları 03-17 Kasım 2017 tarihleri arasında kabul edilecek olup, başvurular http://uzaktanegitimcsb.gov.tr online Uzaktan Eğitim Portalı üzerinden tamamlandıktan sonra gruplar halinde eğitime başlanacaktır.

 

Çevre Görevlisi Vize Yenileme Eğitimi Uzaktan eğitim şeklinde olup başvurular ve eğitim internet üzerinden yapılacaktır. Adaylar, online uzaktan eğitim portalı üzerinden gruplar halinde eğitime alınacaktır. Eğitime başvuruda istenilen bilgilerin eksiksiz şekilde doldurulması gerekmektedir. Başvurularda diploma ve eğitim ücreti yatırıldığına dair dekont sisteme yüklenerek yapılacaktır. Uzaktan eğitim Başvurusu için E-imza/Mobil imzaya gerek yoktur.

 

Çevre Görevlisi Eğitim süresi 7 (yedi) takvim günü ile sınırlanacaktır. Bu süre sonunda adaylar için online uzaktan eğitim portalı kapatılacaktır. Hiçbir şekilde ilave süre uzatımı yapılmayacaktır. Adaylar belirtilen gün içerisinde sisteme giriş yaparak eğitimi tamamlamak zorundadır. Bu süre içerisinde eğitimi tamamlamayan adaylar eğitim haklarını kaybetmiş sayılacaktır ve eğitim için yatırdıkları ücreti geri alamayacaklardır.

 

“Çevre Görevlisi Vizesi Uzaktan Eğitim Ücreti” 150 TL olup, eğitim ücretini önce http://uzaktanegitimcsb.gov.tr adresinden (yani online uzaktan eğitim portalından) “kaydol” butonuna tıklayarak kayıt yaptırıp, bilgilerini yükledikten sonra sistemin vereceği referans numarası ile Türkiye Halk Bankası A.Ş.’de açılan Çevre ve Şehircilik Bakanlığı hesabına yatıracaklardır. Ödenen ücret Halk Bankası tarafından otomatik olarak sisteme yüklenecektir. Adaylar ayrıca sisteme dekont yüklemeyeceklerdir. Başvuru esnasında ayrıca lisans diploama/mezuniyet belgesi de yüklenecektir.

 

Eğitim için başvuruda istenilen bilgilerin (E-Posta, Tel, v.b) eksiksiz şekilde doldurulması gerekmektedir. Eğitim ile ilgili her türlü bilgilendirme (başvuru onay-red, eğitime başlama tarihleri vb.) adaylar tarafından başvuru sırasında verilen e-posta adreslerine yapılacaktır. Uzaktan Eğitim portalı üzerinden hatalı başvuru yapanların yatırdıkları ücretin iadesi yapılmayacaktır.

 

Çevre Görevlisi Eğitimini tamamlayan adaylara elektronik olarak e-sertifika düzenlenecektir. Eğitimi tamamlayarak sertifikasını alan adaylar, Çevre Görevlisi Vize Yenileme Başvurusu yapmak için Bakanlığın izin lisans (http://izinlisans.cevre.gov.tr) yazılım portalı üzerinden kendi kullanıcı adı ve şifreleri ile giriş sağlayarak “Vize İşlemleri Nedeniyle Belge Yenileme” başvurusunu seçerek elektronik olarak başvuru yapacaklardır.

 

Not: Bakanlık merkez ve taşra teşkilatında çalışan ve hali hazırda Bakanlık çalışanı olarak Çevre Görevlisi Belgesi alan kişiler, Vize yenileme başvurusu yaptıkları tarih itibari ile Bakanlık merkez ve taşra teşkilatının çevre ile ilgili birimlerde çalıştıklarını belgelendirmeleri durumunda, yapılacak Çevre Görevlisi Vize Yenileme Eğitimine katılmalarına gerek bulunmamaktadır. Bu durumda olanlar Çevre Görevlisi belgelerini vize yaptırmak için izin lisans yazılım sistemi üzerinden ilgili belgelerle başvuru yapabilir.

 

Usul ve esasların Bakanlık tarafından belirlendiği eğitime, çevre görevlileri vize dönemi içinde en az bir kez katılmak zorunda. Söz konusu eğitimde Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Çevre ve Şehircilik İl Müdürlükleri ile sanayiciler arasında yaşanan sıkıntılar değerlendirilecek ve sıkıntılara çözüm önerilerinin getirilmesi sağlanacak.

 

Vize Yenileme Eğitimi başvurusu yapıldığı esnada, eğitim süresince, eğitim sonunda yaşanacak her türlü sıkıntı (sistemin referans numarası üretmemesi, yanlış e-posta adresi, iletişim bilgileri, okul bilgileri, UEP kullanıcı adı ve şifre unutulması v.b.) için Uzaktan Eğitim Portalı (http://uzaktanegitimcsb.gov.tr) üzerindeki hata/istek bildirim butonundan başvuru yapılacaktır. (Hata/istek bildirim butonundan sadece uzaktan eğitim sistemi ile ilgili sorunlar bildirilecektir)

 

Uzaktan Eğitim Portalı’nın eğitim ücreti için referans numarası üretmemesi durumunda adayların öncelikle Merkezi Nüfus İdaresi Sistemi (MERNİS) üzerinden adres bilgilerini kontrol ederek gerekirse güncelleme yapmaları gerekmektedir. Adres bilgilerinin hatalı veya eksik olması durumunda portal tarafından referans numarası üretilememektedir.

 

SON BAŞVURU TARİHİ: 17 Kasım 2017

 

Çevre Görevlisi Eğitimi Konu Başlıkları

 

– Ambalaj Atıklarının Kontrolü Yönetmeliği
– Atık Elektrikli ve Elektronik Eşyaların Kontrolü Yönetmeliği
– Atık Pil ve Akümülatörlerin Kontrolü Yönetmeliği
– Atık Yağların Kontrolü Yönetmeliği
– Atık Yönetimi Yönetmeliği
– Atıkların Yakılmasına İlişkin Yönetmeliği
– Atıkların Düzenli Depolanmasına Dair Yönetmelik
– Atık Getirme Merkezleri Tebliği
– Atık Ara Depolama Tesisleri Tebliği
– Atıktan Türetilmiş Yakıt, Ek Yakıt ve Alternatif Hammadde Tebliği
– Atıkların Karayolunda Taşınmasına İlişkin Tebliğ
– Atıksu Arıtma/Derin Deniz Deşarjı Tesisleri Proje Onay Genelgesi
– Atıksu İzinleri
– Atık Yönetimi Uygulaması
– AAT Kimlik Belgesi
– Bitkisel Atık Yağların Kontrolü Yönetmeliği
– Bazı Tehlikesiz Atıkların Geri Kazanımı Tebliği
– Çevre İzin ve Lisans Yönetmeliği
– Çevresel Gürültünün Değerlendirilmesi ve Yönetimi Yönetmeliği
– Çevre Görevlisi, Çevre Yönetim Birimi ve Çevre Danışmanlık Firmaları Hakkında Yönetmelik
– Çevre Denetim Yönetmeliği
– Çevresel Etki Değerlendirmesi Yönetmeliği
– Endüstriyel Atık İzinleri
– Gemilerden Atık Alınması ve Atıkların Kontrolü Yönetmeliği
– Hafriyat Toprağı İnşaat ve Yıkıntı Atıkların Kontrolü Yönetmeliği
– Hassas ve Az Hassas Alanlar Tebliği
– Hava ve Gürültü İzinleri
– İzin Lisans Sistemi
– Kentsel Atıksu Arıtımı Yönetmeliği
– Koku Oluşturan Emisyonların Kontrolü Yönetmeliği
– Kompost Tebliği
– Kimyasalların Yönetimi
– Laboratuvar Faaliyetleri
– Maden Atıkları Yönetmeliği
– Mekanik Ayırma, Biyokurutma ve Biyometanizasyon Tesisleri İle Fermente Ürün Yönetimi Tebliği
– Ömrünü Tamamlamış Araçların Kontrolü Yönetmeliği
– Ömrünü Tamamlamış Lastiklerin Kontrolü Yönetmeliği
– Özel ve Evsel Atık İzinleri
– Su Kirliliği Kontrolü Yönetmeliği ve Su Kirliliği Kontrolü Yönetmeliği Uygulamaları
– Sanayi Kaynaklı Hava Kirliliğinin Kontrolü Yönetmeliği
– Seveso
– Tıbbi Atıkların Kontrolü Yönetmeliği
– Tehlikeli Atıkların Kontrolü Yönetmeliği
– Toprak Kirliliğinin Kontrolü ve Noktasal Kaynaklı Kirlenmiş Sahalara Dair Yönetmelik
– Tekstil Sektöründe Entegre Kirlilik Önleme ve Kontrol Tebliği

Exit mobile version